top of page
  • Forfatters billedeRoar Steffensen

På vandring til - og med - verdens lys


Fra et fjernt land i Østen, så nogle vismænd et stort lys p himlen. En stjerne, som de vidste varslede, at jødernes nye konge skulle fødes. Og de drog afsted på deres lange vandring for at finde ham, for de vidste, at han skulle være et lys for alle folk, og at Guds frelse skulle nå til jordens ender gennem ham. Disse hedninge fra et fjernt land så hans lys, søgte det og tilbad ham. Og de bragte hans lys med sig tilbage igen til deres eget land, så Guds frelseslys nåede endnu længere ud. Vi er på vandring, ligesom vismændene, og vores vandring må også hele tiden føre os hen til Jesus og til tilbedelse af ham. Derved kan vi også bære hans lys med os på vores vandring. Vi kan fortælle om, hvor vi selv finder fred og mening og glæde og liv. Nemlig hos Jesus, verdens lys. Ligesom Israel skulle være lys for folkene, og ligesom Jesu første disciple skulle gå med lys til verdens ende, sådan kan vi være lys for dem, vi vandrer sammen med, fordi vi kender Jesus og elsker ham over alt i denne verden. Vi ved, hvorfor han kom til jorden: ”for at enhver som tror, ikke skal fortabes, men have evigt liv.” Netop fordi han elsker os og redder os fra fortabelse og giver os evigt liv, elsker og tilbeder vi ham, vores himmelske konge. Og "enhver" er også vores nabo, vores kollega, vores familiemedlemmer. De skal også høre, om frelsen i Jesus. De skal også se lyset fra frelseren i Betlehem, der døde på korset i Jerusalem og opstod med liv og lys og fred til alle, som vil tro.

Vi må alle leve med en bøn om at være villige til at gå, når Guds ord kalder os. Ligesom vismændene var villige til at tage på lange og den farefulde færd gennem ørkenen og over grænser, fordi de havde set hans lys, sådan må vi, der kender og elsker Jesus også være villige og parate til gå. Det kan være til vores nabo - det er det helt sikkert en gang i mellem. Men det kan også være, at han ønsker, at du skal bryde op og gå længere ud, rejse over grænser med Guds lys og hans grænseløse kærlighed. - Roar


Seneste indlæg
Blog-arkiv
Se mere
  • Facebook Basic Square
  • Insta%20logo_edited
  • Favikon Peruprojekt
  • Instagram
bottom of page