top of page
  • Forfatters billedeRoar Steffensen

Åndelig dovenskab eller hellig uro?


Endnu mere end forældre elsker deres børn og vil redde dem fra nød, elsker Gud mennesker og søger efter dem med hellig uro for at frelse dem. Den tidligere TV–studievært Monica Ritterband, har engang udtalt: “Jeg tror, at de fleste ville blive meget lade og dovne, hvis vi troede på det evige liv”. Man kan ikke tage mere fejl! Eller rettere, det burde være en kæmpe fejltagelse, at troen på det evige liv skulle føre til ladhed. Men vi ved også godt, at den åndelige dovenskab ofte truer med at snige sig ind over os.

Det er dog ikke den naturlige konsekvens af troen på det evige liv, men derimod en konsekvens af, at vi glemmer, hvad denne tro reelt handler om. For troen på, at Gud vil frelse mennesker fra evig fortabelse og give os en plads hos ham i et evigt, lykkeligt fællesskab, fører os nemlig ind i Guds hellige uro for det ufrelste menneske. For dem Gud ønsker evigt fællesskab med findes overalt. På din gade, i din skole, på din arbejdsplads - og udover hele jorden. Derfor fører troen på det evige liv os til tjeneste og mission.

I Lukas 15,20 fra lignelsen om den kærlige far, hvor den fortabte søn kommer hjem, kan vi læse, at “mens han endnu var langt bort, så hans far ham, og han fik medynk med ham og løb hen og faldt ham om halsen og kyssede ham”. Faderen så sin søn, mens han endnu var langt borte. Hvorfor det? Fordi han har stået og spejdet uroligt efter, om han dog ikke snart kom hjem! Sådan spejdede Gud efter dig og mig - og vi kom til ham og blev modtaget med åbne arme, nåde og barmhjertighed. Sådan spejder Gud efter alle mennesker, for han ønsker at løbe dem i møde og omfavne dem med sin nåde og byde dem velkommen i sit rige og give dem evigt liv.

Den samme uro for at se mennesker blive frelst, han ønsker at lægge ned i vores hjerte, så vi, der har smagt Guds velsignelser, leder andre mennesker til Ham. Det er den kærlighed, Gud vil dele med os, der driver os til mission, hvad enten det så er i Peru eller her i vores lokale samfund. For begge steder findes der mennesker, der er så højt elskede af Gud, at han var villig til at give sin søn for at redde dem og give dem evigt liv, men som endnu ikke har taget i mod den frelse, som han tilbyder dem. Og begge steder ønsker Gud, at vi, der har fået del i det evige liv ved troen på Jesus, aktivt skal virke for, at flere gør det samme.

- Roar


Seneste indlæg
Blog-arkiv
Se mere
  • Facebook Basic Square
  • Insta%20logo_edited
  • Favikon Peruprojekt
  • Instagram
bottom of page