top of page
  • Forfatters billedeRoar Steffensen

PPK ny præsident i Peru


Smal sejr

Fra den dybeste regnskov og de fjerneste dale er alle stemmer fra præsidentvalget i Peru nu nået frem og er talt op, og hver en stemme var vigtig. For resultatet blev, at økonomen Pedro Pablo Kuczynski vandt med en minimal margin på bare 0,24 % over modkandidaten Keiko Fujimori. Hun er datter af den tidligere præsident Alberto Fujimori, der nu sidder fængslet for brud på menneskerettighederne. Selv om hun på visse punkter har lagt afstand til sin fars politik og i mange kredse er meget populær, har der været stor modstand mod fujimorismens genkomst.

Derfor kan valget af PPK, som Kuczynski kaldes, også tolkes ligeså meget som et fravalg af Keiko som et tilvalg af PKK. Landet er i hvert fald delt lige midt over i dette valg.

Stor erfaring PPK er 77 år og har bl.a. slået på sin erfaring fra et langt liv i banksektoren og erhvervsliv i forskellige dele af verden samt i peruansk politik. Han var ansat i både Verdensbanken og Den Internationale Monetære Fond, før han blev direktør i Perus Centrale Reserve Bank. Han blev minister for energi og minedrift i Belaundes regering fra 1980-1982. Under præsident Toledo var han først finansminister over to perioder mellem 2001-2005, hvorefter han blev premierminister.

Vil styrke økonomi og sikkerhed

PPK's valgprogram omfatter forslag til nedsættelse af momsen for at sikre flere ressourcer til peruanerne. Han vil give små virksomheder større adgang til kredit og lån, skabe 3 millioner nye arbejdspladser og skaffe drikkevand til 10 millioner borgere, der ikke har rent drikkevand. Derudover vil han bekæmpe korruptionen og forbedre borgernes sikkerhed. Keiko havde mere konservative holdninger på de etiske områder som abort og vielse af homoseksuelle. Det bliver spændende at se, om den nye regering vil få nogen positiv betydning for de evangeliske kirkers rettigheder, heriblandt også den lutherske kirke. Bed for Peru og deres nye præsident, som overtager embedet d. 28. juli på Perus nationaldag. - Roar


Seneste indlæg
Blog-arkiv
Se mere
  • Facebook Basic Square
  • Insta%20logo_edited
  • Favikon Peruprojekt
  • Instagram
bottom of page