top of page
  • Forfatters billedeRoar Steffensen

Historisk: Kirke i Peru udsender første missionærere


Pinsedag var en stor dag for den lutherske kirke i Peru. Ved to forskellige fællesgudstjenester i henholdsvis Arequipa og Juliaca blev tre missionærer indviet og udsendt som de første udlands-missionærer i IEL-P's historie. De næste to år skal ægteparret Miguel og Nery García Abado fra Arequipa og Maribel Huancco Quispe fra Juliaca arbejde med en luthersk menighed i Bogotá i Colombia. Siden begyndelsen af året har de tre været under forberedelse på det teologiske seminarium, SETELA, hvor de har modtaget undervisning af bl.a. norske missionærer med erfaring i tværkulturelt missionsarbejde. Jeg havde også selv fornøjelsen af tilbringe en dag sammen dem i marts. Samtidig har de jævnligt haft samtaler via skype med Pastor Harald Arango i Bogotá, som har forberedt dem på, hvad det er for et sted, de kommer til, og hvilke opgaver, der venter dem.

Den. 19. juni rejste de til Colombia og blev modtaget med åbne arme og stor glæde af Pastor Harold Arango og den lille menighed. Søndag d. 23. juni blev de officielt budt velkommen i menigheden, hvor der blev bedt for dem og deres tjeneste og opgaver i menigheden og med at nå flere med evangeliet i Bogotá.

At missionærerne i dag er klar til at påbegynde arbejdet i Bogotá er også en stor glæde for mig personligt. For kontakten til menigheden i Bogotá blev etableret ved at Pastor Harald Arango fandt mine undervisningsvideoer på youtube og tog kontakt. Behovet i menigheden og deres syn for mission skabte en vision om kontakt mellem de to kirker og om en dag at se missionærer udsendt fra Peru til Bogotá. At det allerede nu er en virklighed havde jeg ikke turdet håbe på, men vi må handle når Helligånden bevæger sin mission, kalder og viser os mulighederne.

Luthersk Mission støtter missionsarbejdet i Bogotá økonomisk, så det har været muligt at finde en ny kirkebygning til menigheden, hvor der også er plads til lejligheder til missionærerne.

Der var med god grund mange lykønskninger til IEL-P med udsendelse af deres første missionærer ved de to gudstjenester pinsedag. Samtidig var der fokus på, hvor vigtigt det er, at der er opbakning og forbøn og medleven fra den sendende kirke.

Lad os alle være med i forbønnen for de nye missionærer, for IEL-P og for menigheden i Bogotá.

Øverste billede: Juan Pablo Tjomsland Vargas.


Seneste indlæg
Blog-arkiv
Se mere
  • Facebook Basic Square
  • Insta%20logo_edited
  • Favikon Peruprojekt
  • Instagram
bottom of page