top of page
Banner Colca1.jpg

Geografi

Perus geografi er meget særpræget, for landet er delt ind i tre geografiske bælter:


1. Kyststrækningen, som er en forholdsvis smal stribe land, der består af ørkenlandskab. Her findes dog også en del oaser i forbindelse med de floder, der løber ud i Stillehavet. Hovedstaden Lima er grundlagt i en oase i denne ørkenstrækning. Det smalle lavland er Perus tættest befolkede område og er samtidig landets økonomiske hjerte. Peru har bl.a. en af verdens største fiskeindustrier.
 

2. Andesbjergkæden, som løber ned midt gennem landet og visse steder strækker sine toppe op over 6500 meter, andre steder findes kløfter med en dybde på op til 1500 meter. I den sydlige del af landet finder man også el Altiplano, som er et forholdsvist fladt plateau i mere end 3000 meters højder, hvor bønderne bl.a. holder store flokke af lama’er. I det hele taget er landbrug og kvægavl den væsentligste beskæftigelse i højlandet, hvor ca. 40% af befolkningen bor.


3. Regnskoven, som ligger mod øst dækker ca. 60% af landets areal og består af tropisk regnskov og jungle, som gennemløbes af flere store floder. En del af Amazonfloden løber gennem dette område. Her dyrker man bl.a. kaffe, the, bananer og andre frugter ligesom der er store forekomster af olie. Her bor kun ca. 10% af befolkningen.

Klik på billedet for at se kortet i fuld størrelse.

bottom of page