top of page
IMG_20190310_105405.jpg
Indholdsrige uger for pendlermissionær  i Peru

Af Roar Steffensen

23.03.2019

Optagelse af videoundervisning, bøn for nye kristne, møde om mission. Det er blot nogle af overskrifterne for de seneste ugers arbejde her i Peru. Ugerne går hurtigt, og det er nok et godt tegn på, at der er mange meningsfulde opgaver at tage fat på.

 

Bibeltimer og badning

Første stop på rejsen var i det nordlige Peru, hvor jeg var inviteret til at deltage på en lille missionærretræte for missionærer og volontører udsendt af svensk og dansk ELM. De havde lejet et par lejligheder ved Stillehavskysten, hvor der imellem bibeltimerne var mulighed for at bade i poolen eller i havet.

 

Nye kristne i Andesbjergene

Da jeg kom til Arequipa, brugte vi nogle dage på at optage et nyt videomateriale om bøn og andagt. Vi blev dog ikke færdige, før jeg rejste til Crucero for at besøge flere kirker der. Crucero ligger i 4150 meters højde, luften er tynd og nætterne kolde. Men der er gode og varme kristne, der tog godt imod mig og min forkyndelse. Jeg var bl.a. med til at to nye kristne blev optaget i menigheden, og fik lov at bede for dem.

 

Undervisning og besøg

Ugen efter blev bl.a. brugt på undervisning på pastor- og lederkursus både i Juliaca og i Arequipa.


Sidste weekend rejste jeg til Tacna, som ligger tæt på grænsen til Chile. Her besøgte jeg én af menighederne for at undervise og forkynde.

 

Konference og møde om mission

Denne uge var der missionærkonferencen. Det var specielt at være med for første gang i 12 år. Vi skulle bl.a. diskutere en ny strategi for missionens arbejde. Det er spændende at få lov at være med i tankerne om de kommende års arbejde.

 

LM’s missionssekretær, Christian Lund Pedersen deltog også, og sammen holdt vi møde med kirkens generalsekretær og administrationschef for at tale om vores fælles missionsprojekt i Colombia.

 

Nyt videomateriale

I dag har jeg sammen med min medhjælper, Fabián, fået optaget to lektioner mere af videomaterialet, så nu kan vi tage de to sidste på mandag, hvorefter Fabián færdiggør materialet og lægger det på DVD og youtube.

 

Inden jeg forlader Peru igen skal jeg i denne weekend til Stillehavskysten for at undervise og prædike i et par kirker der. Tirsdag skal jeg undervise på et pastormøde i en luthersk søsterkirke her i Arequipa.

bottom of page