top of page
Banner ollantaytambo2.jpg

Endelig til gudstjeneste igen

I den seneste måned til halvanden har vi været til gudstjeneste flere gange. Det er første gang, siden vi kom hertil i januar, at vi været til rigtig gudstjeneste, så det er en stor glæde, at det igen kan lade sig gøre.

Endelig til gudstjeneste igen

Godt at lytte til evangeliet
Vi har været i kirken Sion ved skolen Diego Thompson et par gange. De kan holde gudstjenesterne i skolegården ude i det fri, så der er ikke problemer med afstands-reglerne.

Det har været godt at være en del af gudstjenestefællesskabet og at lytte til forkyndelsen. Den ene gang var det en af mine studenter fra SETELA, der prædikede. Han er søn af præsten i Sion, og har været en del af kirkens arbejde i mange år. Det var godt at høre ham prædike et godt og klart evangelium.

Besøg af danske piger
En anden gang havde vi tre danske piger med til gudstjeneste. Merete havde mødt dem inde i Arequipa om torsdagen. De var rygsæktur og var netop kommet til byen. De tog gerne imod et par gode råd fra en lokal - og så endda på deres eget sprog. Vi inviterede dem med til gudstjeneste om søndagen og med hjem til middag bagefter. Det var meget hyggeligt med lidt selskab.

Præsten og hans familie hårdt ramt
Vi har også været til gudstjeneste i kirken El Buen Pastor (Den Gode Hyrde). Her mødte vi præsten, José Maynita, som vi kender fra før. Han har været hårdt ramt af corona, og kræfterne og fysikken var ikke, hvad de havde været. Udover at han selv har været syg og endnu har lang vej til at være på 100% igen, så har familien både mistet en mor og en svoger, som begge døde med corona.

Mange kirker er stadig lukkede
Det er desværre ikke alle kirker, der er åbne endnu. Jeg tror mest det skyldes manglende mod - og måske fordi man har mistet lidt af synet for gudstjenestens og fællesskabets vigtighed. For egentlig er meget muligt efterhånden. Og folk går på arbejde og handler på markedet eller i storcentret, hvor man møder flere folk end i kirken og kommer tæt på mennesker.

Her i byen arrangeres der også både koncerter og teaterforestillinger igen. Så der er ikke så mange undskyldninger for ikke at mødes til gudstjeneste. Men desværre er en del kirker stadig lukkede og kører udelukkende med online-gudstjenester.

Online-prædiken
Men Ordet skal også forkyndes i de menigheder, der endnu ikke mødes fysisk. Og det har jeg bl.a. hjulpet med ved en søndagsgudstjeneste i kirken i Tacna. Jeg har indspillet videoen med prædikenen på forhånd og sendt den til den ansvarlige, der så laver gudstjeneste-forløbet og sætter videoen på, når det er tid til prædiken. Det fungerer jo, og jeg er glad for at også at kunne hjælpe på denne måde.

Vi har brug for gudstjenesten
Men jeg håber og beder om, at alle kirker og de ansvarlige ledere må forstå, hvor vigtigt det er for troens folk at kunne mødes. For det er ikke det samme at kigge på en skærm. Vi har brug for at være sammen for dele troen og modtage sakramenterne, så vi kan opbygge hinanden i troen, og så vi kan modtage Guds nåde og fred på en helt konkret måde.

bottom of page