top of page
  • Forfatters billedeRoar Steffensen

Evangeliet fra Tabgha


Da jeg var i Israel sidste år, var jeg en tur i Tabgha, som ligger i den nordlige ende af Genesaret Sø, lidt vest for Kapernaum. Det er et af de steder, hvor Jesus flere gange gjorde nogle meget bemærkelsesværdige ting, der faktisk passer godt på stedets navn. Tabgha betyder nemlig ”De syv kilder”. Altså et sted, hvor vandet strømmer i rigelige mængder.

Overstrømmende nåde Tabgha er stedet, hvor Jesus viser sin overstrømmende og rigelige nåde mod mennesker. Det var fx her, Jesus bespiste 5000 mand med bare to fisk og fem brød, så alle blev mætte. Og der kunne endda samles tolv kurve rester sammen. Så rigeligt gav han dem.

Det var også her på stranden, at Jesus mødte Peter og de andre disciple efter opstandelsen og serverede morgenmad for dem. Det var her, han viste fornægteren Peter overstrømmende nåde og genindsatte ham i tjenesten. Han viste, at konsekvensen af hans død og opstandelse er, at der nåde og tilgivelse og nyt liv i rigelige mængder.

Stiller vores dybeste sult Det overstrømmende evangelium fra Tabgha gjaldt ikke kun dengang. Her ved syvkilden lærer vi, at Jesus ikke giver modvilligt og småligt, men i overflod og ufortjent. Ligesom han gav folkemængden brød i overflod, sådan giver han os i nadveren som rigeligt af sig selv som livets brød, så vi altid kan få stillet vores dybeste sult efter tilgivelse og fred med Gud.

En kilde af tilgivelse Og ligesom han mødte Peter, kommer den opstandne med overstrømmende nåde til os, der lige nu kæmper med fald og svigt. Han er ikke smålig, for med sin død og opstandelse har han sørget for, at der er tilgivelse for al synd. Der mangler intet, når vi lever livet med den opstandne, for hans nåde er en kilde af tilgivelse, der strømmer over os i store mængder. Og så er der rigeligt både til livets store fald og svigt og til hverdagens små forsømmelser og brist. - Roar

Udsigt til stranden ved Tabgha, hvor Jesus mødte disciplene efter opstandelsen.


Seneste indlæg
Blog-arkiv
Se mere
  • Facebook Basic Square
  • Insta%20logo_edited
  • Favikon Peruprojekt
  • Instagram
bottom of page