top of page
  • Forfatters billedeRoar Steffensen

En ny begyndelse


Den sidste uge i januar havde jeg fornøjelsen af at undervise på den lutherske kirkes bibelskole, CLET, i Juliaca i Peru. Lukket efter 30 år

Det var en ny begyndelse. For sidst der var kurser på CLET var tilbage i januar 2014, hvor jeg også var der. Dengang kom der ingen elever på lederlinjen og kun tre på basislinjen. Senere samme år lukkede man bibelskolen efter 30 års virke pga. manglende økonomi og lederskab – og måske også manglende visioner for fornyelse.

En god flok elever

Men nu er der villighed til at give CLET en ny begyndelse, og der var indbudt til et fire ugers sommerkursus. Det var dejligt at opleve, at der også var elever, der gerne ville deltage i undervisningen. Der var mellem 15-16 elever den første uge, som fik undervisning i Matthæusevangeliet, Nåden, Efeserbrevet og Etik. Det var motiverede og interesserede elever med meget forskellig baggrund og erfaring. Nogle har kun været med i kirken nogle måneder, mens andre er vokset op i lutherske familier.

Taknemmelige

Et par gange i løbet af ugen oplevede jeg elever komme og give hånd efter en timerne og takke for undervisningen, fordi det havde rykket noget for dem. Og da ugen sluttede tog jeg afsked med en flok taknemmelige elever, der glædede sig til de kommende uger, hvor kurset fortsætter med andre lærere.

Ny indsigt og ny begyndelse

Så det var ikke bare institutionen CLET, der fik en ny begyndelse i januar. Også eleverne fik ny indsigt og måske en ny begyndelse med Jesus gennem undervisningen.

Der skal stadig arbejdes med at finde den rette form til det nye CLET. Men nu glæder vi også den gode flok, der er med i år, og håber, at endnu flere får lyst at være med næste år – og får en ny begyndelse.

- Roar


Seneste indlæg
Blog-arkiv
Se mere
  • Facebook Basic Square
  • Insta%20logo_edited
  • Favikon Peruprojekt
  • Instagram
bottom of page