top of page
  • Forfatters billedeRoar Steffensen

LM'ere fik syn for Peru


Jeg brugte godt halvanden uge af min udrejse i januar/februar på en lidt mere indirekte missionsindsats, nemlig som rejseleder og guide for en flok LM’ere.

Spændende besøg

Vi besøgte bl.a. Samuel og Katherine Kofoed-Nielsen i Arequipa. De gav et lille indtryk af livet som missionærer i Peru og fortalte om opgaver og mennesker, de arbejder med.

Et par gange havde vi besøg på vores hotel af peruanske præster. Ikke mindst mødet med Domingo Mamani i Cusco gjorde indtryk.

Fællesskab med kristne

Både i Arequipa og i Cusco var vi til gudstjeneste i lokale menigheder, og i Juliaca besøgte vi bibelskolen CLET. Her nød vi et godt fællesskab med eleverne både på volleybanen og ved middagen. Bagefter havde vi et møde med lokale præster og ledere fra Juliaca.

Ud over rejselederopgaverne havde jeg også prædike- og undervisningsopgaver, hvor vi kom frem, bl.a. to aftener med undervisning i Puno. Begge aftener var der en håndfuld rejsedeltagere med, og sprogvanskelighederne til trods fik de en god oplevelse af enhed i Kristus og fællesskab i troen. De fik også et indtryk af, hvor vanskelige vilkår menighederne ofte arbejder under.

Vi besøgte naturligvis også nogle af de mange historiske og naturmæssige perler i det sydlige Peru - med Colcadalen med de store kondorer og Machu Picchu som nogle af de største oplevelse.

Modtaget med åbne arme

Til dlm.dk har en af deltagerne, Peter West Jensen fra Bornholm, udtalt, at “den glæde og taknemmelighed, de kristne i landet mødte gæsterne med, gjorde stort indtryk.

”Det virkede meget ægte, og det var godt at mærke, hvordan de modtog Roar med åbne arme. Der er virkelig tale om venskab,” siger han og tilføjer, at den gode kemi mellem lokale kristne og missionærerne var tydelig.”

Det var ikke kun missionæren, der blev godt modtaget. De peruanske kristne var meget glade for at møde missionsvennerne fra Danmark, som både beder for og giver til arbejdet, så der kan drives mission og bygges kirke hos dem.

Forbedere for missionsarbejdet

Målet med turen var at give dem et møde med både missionsarbejdet, kirken og landet. Og det bagvedliggende formål var også, at deltagerne bliver trofaste forbedere og ambassadører for missionsarbejdet dér. Jeg tror, at det lykkedes meget godt.

- Roar Læs mere om Roars missionstjeneste i Peru på www.peruprojekt.dk.


Seneste indlæg
Blog-arkiv
Se mere
  • Facebook Basic Square
  • Insta%20logo_edited
  • Favikon Peruprojekt
  • Instagram
bottom of page