top of page
  • Forfatters billedeMerete Steffensen

Hushold i Peru

Peru er selvforsynende med det meste frugt og grønt. Her får vi jordbær året rundt, de største artiskokker og kartofler i et utal af sorter.

Af disse råvarer laves de skønneste retter, og Peru har formået at sætte sig i førerposition, når det gælder mad – måske lige overgået af Danmark.


Hos os er vi rigtig glade for mad – for at spise og for at lave mad. Men før vi kaster os over de lækre råvarer, skal de gøres rent. Det gøres ved at lægge dem i vand med jod i ca. 20 minutter.


Vand drikker vi ikke direkte fra hanen. Vi har et filter sat direkte på vandhanen i køkkenet, så vi altid har rent vand.

Arequipa ligger i en ørken – selv om det godt nok regner helt vildt lige for tiden – og derfor er støv enhver husmors værste fjende.


Eftersom vi bor på tredje sal, mærkes det knap så meget som i stueetage. Men det er helt tydeligt, at det ikke kun er nullermænd, der skal kæmpes mod, men også fint sandstøv. Af samme grund går vi aldrig i strømpefødder, for strømper med ørkenstøv bliver ikke sådan rigtigt rene igen.


Vi har parketgulv, et fint køkken og vandfilter. En mindre bemidlet peruansk husmor må koge sit vand og hver dag tage en tur med fejekosten. Det er et Sisyfos-arbejde.


Comments


Seneste indlæg
Blog-arkiv
Se mere
  • Facebook Basic Square
  • Insta%20logo_edited
  • Favikon Peruprojekt
  • Instagram
bottom of page