top of page
Cataratas regnbue_edited_edited.jpg

Missionsarbejdet i Peru

Der findes naturligvis mange forskellige missions-organisationer fra mange forskellige lande i Peru, men den del af missionsarbejdet, som vi var en del af, blev startet i 1978 af Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Sidst i firserne kom Luthersk Missionsforening (LM) med i arbejdet og har siden haft adskillige missionærer udsendt til Peru.


Missionsarbejdet har været koncentreret om den sydlige del af Peru med udgangspunkt i Arequipa, men også i højlandet omkring byerne Juliaca, Puno, Crucero og Moho er der blevet gjort en stor indsats ligesom i Tacna, en by i det sydvestligste hjørne af Peru, tæt på grænsen til Chile. Dette har bevirket, at der i alle disse zoner i dag er etablerede lutherske menigheder.

Fra januar 2002 kom Cusco også med på det lutherske Peru-kort, da kirken og missionen sendte to missionær-familier og en national pastor dertil for at begynde et nybrudsarbejde. Det har ført til, at der i dag er en lille menighed i byen, som var inkarigets hovedstad.

Den lutherske kirke i Peru, som er opstået på baggrund af det missionsarbejde, som NLM og LM har drevet, blev selvstændig i 1995 og hedder Iglesia Evángelica Luterana - Perú (IEL-P). Kirken har egen national ledelse og har gennem årene overtaget flere og flere af de arbejdsopgaver, som missionen oprindeligt har kørt. Ligeledes er missionærerne nu medarbejdere i den nationale kirke, hvorfor kirken og dens ledelse er med til at bestemme, hvor de gerne vil bruge og placere missionærerne. 

Der er omkring 40 menigheder i kirken spredt ud over det sydlige Peru, og der er vel ca. 1000 aktive medlemmer i kirken i alt.

Klik på billedet for at se det i fuld størrelse.

bottom of page